0
Mijn winkelwagen

Je winkelwagentje is leeg.

0

I.v.m. Vakantiesluiting zijn wij gesloten van donderdag 18 juli t/m zondag 11 augustus

Het geneesmiddel dat chocolade heet

 

Behalve dat chocolade heel erg lekker is, bevat het ook diverse heilzame stoffen die ziektes en aandoeningen kunnen verminderen. Dit betekent dat chocolade niet alleen een lekker, maar ook een heel gezond cadeau is. Waar is chocolade allemaal goed voor?

 

Sterke botten

Resveratrol is een stof die de cellen die zorgen voor de aanmaak van bot stimuleert. Dit blijkt uit Deens onderzoek. Resveratrol heeft anti-ontstekingseigenschappen en beschermt tegen botontkalking. Hoewel deze stof voornamelijk in verband wordt gebracht met rode wijn, bevat ruwe cacao grote hoeveelheden resverastrol waardoor chocolade zorgt voor sterkere botten. Vooral pure chocolade is rijk aan deze stof.

 

Het geheugen

Een andere werkende stof die chocolade eten gezond maakt is flavanol. Dit is een antioxidant die volgens Amerikaans onderzoek leeftijdsgebonden geheugenverlies vermindert. Tijdens het onderzoek kregen 37 gezonde vrijwilligers tussen de 50 en 70 jaar een willekeurig dieet met een hoge of juist lage dosis flavanol toegediend. Na de studie bleek het geheugen van de mensen in de groep die veel flavanol kregen weer als dat van mensen die tien, twintig jaar jonger waren.  Bent u dus vergeetachtig? Eet dan vooral chocolade!

 

Gezonde benen

Mensen die roken of kampen met overgewicht hebben vaak last van een slechtere doorbloeding in de bloedvaten van hun benen. Dit veroorzaakt vaak pijn bij het lopen. Hier bestaat geen medicijnen voor. Of toch wel? Onderzoekers lieten onlangs twintig patiënten met slechte doorbloeding in hun benen een looptest doen een uur nadat ze 40 gram chocolade gegeten hadden. Een uur na het eten van de zwarte chocolade konden ze gemiddeld 12 meter verder en 17 seconden langer lopen dan zonder de chocolade. Dit komt door de aanwezigheid van polyfenolen, stoffen die de bloedtoevoer verhogen en vooral voorkomen in (pure) chocolade.

 

Hoestbui

Last van een vastzittende hoest? Chocolade helpt! De aanwezigheid van theobromine heeft een rustgevende werking op de vagus nerve, het deel van de hersenen dat het hoesten veroorzaakt.  Volgens de onderzoekers zit er in een reep pure chocolade voldoende theobromine om effect te hebben op je hoest. Onderzoekers zijn bezig om een geneesmiddel te ontwikkelen met theobromine, maar wij geven toch de voorkeur aan chocolade.

 

Wanneer u deze feestdagen uw personeel of relaties verrast met de heerlijke chocolade van Choco-Paradijs, geeft u niet alleen een heerlijk cadeau maar ook een gezond cadeau. Wij bieden een breed assortiment aan verschillende chocoladepresentjes, van logo bonbons tot chocoladeletters.

Vorige Volgende

Persoonlijk advies?

Bel 0031 (0)36 - 53 49 687

Fairtrade

Eerlijke chocolade

Logo chocolade

Gratis bedrukt met uw logo

Klantenervaringen

Klanten waarderen ons met een 9,4